Schaatsen


Schaatsen, klapschaatsen of kluunschaatsen kopen?

Bent u een beginner of een ervaren schaatser? Wij zijn van alle markten thuis, of u nu een vaste schaats, klapschaats of natuurijs-schaats zoekt. De schaatsspecialist voor volwassenen én kinderen. Wij nodigen u graag uit om het gehele assortiment in onze winkel te bekijken. Wij leveren al onze schaatsen gebruiksklaar. Neem ook een kijkje in de webshop: schaatsen.

Waarom schaatsen slijpen?

Scherpe schaatsen zorgen voor meer grip, zodat u zich kunt focussen op de techniek. Goed geslepen schaatsen zijn ook voorzien van een ronding. De ronding zorgt ervoor dat het ijzer niet kaarsrecht is van de onderkant, maar dat er een boog in geslepen is (van ca. 19 tot 25 meter). Een ronding heeft u nodig om uw schaatsen te sturen, zowel op het rechte eind als in de bocht.

Voor het slijpen van schaatsen (incl. ronding) kunt u het hele jaar bij ons terecht.

Tweedehands schaatsen

Naast ons uitgebreide assortiment in de nieuwste collectie schaatsen, bieden wij ook een wisselend assortiment in tweedehands schaatsen voor beginners en recreanten.

Welke schaats past bij mij?

In onderstaand overzicht kunt u alvast zien welke schaats voor u geschikt zou zijn, er bestaan namelijk grote verschillen tussen een standaardmodel, klapschaats en natuurijs-schaats.

De vaste schaats

De standaardschaats heeft een vastgeklonken schoen of een zijwaarts-instelbare schoen.
Deze schaats is geschikt voor kinderen en beginnende schaatsers.

Raps schaats beginner VIking schaats beginner VIking schaats beginner Zandstra schaats beginner

De klapschaats

De klapschaats heeft een zijwaarts instelbare kuipschoen. De schaats is ervoor gemaakt om comfortabeler en sneller te schaatsen met een meer natuurlijke afwikkeling van de voet.
De klapschaats is geschikt voor de geoefende recreant, wedstrijd- en marathonschaatser.

Raps klapschaats wedstrijdschaats Viking klapschaats wedstrijdschaats Maple klapschaats wedstrijdschaats raps klapschaats wedstrijdschaats

De natuurijs-schaats (ook wel Zweedse kluunschaats)

De natuurijs-schaats is een schaats naar Zweeds model; een langlaufschoen gemonteerd op een schaats / ijzer. Dit is tevens een zeer stabiele klapschaats in verband met zijn geringe hoogte. De Zweedse kluunschaats is de meeste ideale schaats voor toertochten, maar hij wordt vanwege zijn comfort ook regelmatig op ijsbanen gebruikt.

freeskate

Tips voor onderhoud van uw schaatsen

Droog uw ijzers direct na het schaatsen goed af. Berg ze niet op in kunststoffen beschermers, maar rol ze in een handdoek of een stoffen beschermhoes;

Laat uw schaatsen minimaal eenmaal per jaar controleren op de ronding.