Skeelers


Skeelers kopen?

Het skeeleren is een sterk groeiende sport. Recreatief is het genieten van de natuur tijdens diverse toertochten. De meeste skeelers worden door de gebruiker zelf samengesteld.  Er kan een keuze worden gemaakt uit schoen, frame, wielen en lagers. Maar het is ook mogelijk om een compleet geleverde set te leveren. Neem ook een kijkje in de webshop: skeelers.

Verschil skeelers en skates

Een skeeler is een wat langer onderstel in vergelijking met een skate. De afgelopen 25 jaar zagen meestal een vijfwiels frame. Tegenwoordig wordt er veel op grotere wielen gereden van bijvoorbeeld 90 en 100 mm. Om het frame niet te lang te maken, worden er nu 4 grote wielen gehanteerd.

Stel uw eigen skeeler samen

Wij leveren of bouwen voor u op maat in diverse merken. Wielen hebben wij in diverse maten op voorraad o.a.: 76, 78, 80, 82, 84, 90 en 100mm in hardheden van 78A t/m 88A. Wij bieden u een groot assortiment aan frames en schoenen.

bont skeeler

Tips voor het onderhoud van uw skeelers

Skeeler vanwege de veiligheid nooit met regen, bovendien kunnen lagers absoluut niet tegen vocht.

Maak regelmatig je lagers schoon in de daarvoor bestemde ontvetters en vet of olie ze na goed drogen weer in.

Controleer af en toe of asjes en boutjes nog vast zitten.

Draai regelmatig je wielen om van voor naar achteren. Een veel gebruikte methode: van linksvoor naar rechtsachter: de tekst van de buitenkant van het wiel komt nu aan de binnenkant van de skeeler te staan.